top of page

De Toekomstformule

De zoektocht naar de spelregels van morgen

The Future Formula

The search for the rules of tomorrow

This book is currently only available in Dutch

In een tijd waar historische veranderingen de toon zetten, lijkt de toekomst onvoorspelbaarder dan ooit tevoren. Jo Caudron, transformatiestrateeg en winnaar van het Managementboek van het Jaar 2020, introduceert "De Toekomstformule". Deze actuele handleiding is bedoeld voor de maatschappij, de economie en de mensheid die geconfronteerd worden met grote uitdagingen.

"De Toekomstformule" gaat over de dringende noodzaak voor drastische veranderingen in ons huidige model, waarbij we verschuiven van het oude normaal naar een nieuw paradigma. Klimaatverandering, migratie, digitale transformatie, maatschappelijke evoluties en wereldwijde ontwikkelingen hervormen onze wereld. 

Dit boek brengt de belangrijkste disrupties en systeemschokken in kaart. Het helpt bij het herkennen van de uitdagingen en onzekerheden van onze tijd, en biedt een duidelijk model aan om via duurzame innovatie de spelregels van morgen te vinden.

"De Toekomstformule" is niet alleen een inspiratie voor bedrijven en organisaties; het is ook een bron voor individuen die streven naar begrip in een tijdperk van ongekende verandering. 

Dit boek is de opvolger van best-seller en Managementboek van het jaar, "De Wereld Is Rond".
 

Wat lezers van het boek vinden...

Quotes Future Formula.002.jpeg

Thierry Saegeman

CEO, Engie Electrabel

"zoals een echte Indiana Jones, die in zijn laatste avontuur op zoek gaat naar de Antikhytera, neemt Jo Caudron ons mee op zoek naar een astronomisch instrument van in elkaar grijpende wielen dat vervolgens toelaat een positieve visie te creëren op de toekomst. Wordt het een happy ending?"

Luc Van Gorp

Voorzitter/CEO, LCM

"Caudron is een meester in het werken met verstaanbare metaforen en talrijke concrete behapbare voorbeelden. Hij blijft ondanks zijn kritische analyse een optimist die aanzet om via zijn toekomstformule de toegankelijkheid van mensen voor producten te waarborgen via een innovatieve en disruptieve kijk op innovatie."

Lees hier de volledige boekreview van Luc Van Gorp.

Quotes Future Formula.004.jpeg
Quotes Future Formula.003.jpeg

Laurence Jacobs

Business Relationship Officer, Agoria

“Gefeliciteerd met "De Toekomstformule"! Ik heb je boek met veel interesse en plezier gelezen. Het is je gelukt om de lezer meteen enthousiast te maken ermee aan de slag te gaan! De vele frameworks, de vragen aan het einde van de hoofdstukken en de talrijke voorbeelden maken het heel concreet en praktisch. Dit boek verdient een plek in de boekenkast van elke CEO.”

Bart Claes

CEO, JBC

"Wie heeft de ballen om van Business Model te veranderen ? Jo Caudron daagt in zijn nieuwste boek elke ondernemer / CEO weer scherp uit. Het boek is tegelijk verhelderend, bevestigend en inspirerend en kan daarom een nuttig hulpmiddel zijn op weg naar een nieuw evenwicht voor jouw bedrijf ."

Quotes Future Formula.001.jpeg
Quotes Future Formula.005.jpeg

Fredo De Smet

Regenerative Community Manager, Long Term Society

"Het boek van Jo Caudron is irritant slim, er staat zoveel in. Het getuigt van een marktinzicht waar ik van sta te kijken. Ik denk dat Jo Caudron voor bedrijven de ideale vertaler tolk is, tussen de oude en nieuwe wereld. Als een moderne Charon helpt hij over te steken. Als organisaties beslissen het niet doen komen ze in het land der doden terecht." 

Bert Van Wassenhove

THiNK with people

"In zijn boek toont Caudron zijn talent als observator van een wereld in verandering. Hij neemt je mee op zijn eigen reis van internet pionier over digitale transformatie filosoof en analyst van een nieuwe wereld tot de toekomstdenker en strateeg in een disruptieve wereld."

Lees hier de volledige review door Bert Van Wassenhove.

Quotes Future Formula.006.jpeg
Quotes Future Formula.007.jpeg.001.jpeg.001.jpeg

Filip Vanhaverbeke

Algemeen Directeur, Intercommunale Leiedal

In de zoektocht naar antwoorden hoe we de toekomst hoopvol kunnen aanpakken biedt ‘De Toekomstformule’, een uitgelezen kans om dit bewust, met kennis en inzicht te verkennen. Jo Caudron biedt ons een toekomstformule aan waarmee we best zo snel mogelijk aan de slag gaan. 

Lees hier de volledige review door Filip Van Haverbeke.

Klaas Leijssen

ICT Manager, VITO

“Jo Caudron schrijft zoals hij spreekt: helder, gevat, gedreven en enthousiast. Hij is er met dit boek in geslaagd om onze maatschappelijke context van vandaag, in diverse facetten en uitdagingen, bevattelijk neer te schrijven om vervolgens een methodiek en oplossingen aan te reiken voor een optimistische toekomst. Als medewerker van VITO kan ik de inzichten en visie van Jo op een positieve toekomst alleen maar onderschrijven, deze zal immers bepaald worden door product, systeem en businessmodel innovatie, met duurzaamheid in de kern.”

Quotes Future Formula.008.jpeg
Quotes Future Formula2.002.jpeg

Drs. Robin H. van den Berg

Directeur, IT Academy Noord-Nederland

 'De Toekomstformule' biedt niet alleen inzicht, maar ook inspiratie. Het herinnert ons eraan dat verandering niet iets is om bang voor te zijn, maar eerder iets omarmd moet worden als een kans. Het is een essentieel kompas voor leiders die willen navigeren in de complexe wereld van vandaag. Dit boek zal niet alleen helpen bij het overleven van de perfecte stormen die op ons afkomen, maar vooral bij het gedijen in een toekomst van grenzeloze mogelijkheden.’

Voorzitter/CEO LCM

bottom of page